thumbnail of menu 1

Przystawki

Carpaccio z wędzonej u nas piersi kaczej podane z musem malinowym , rukolą i kozim serem

25 zł

Tatar z polskiej ligawy podany z marynatami i majonezem oraz palonym sianem

27 zł

Ziemniaki z ogniska z łososiem gravlax, kwaśną śmietaną i kawiorem z łososia

29 zł

Sałatka z solirodu z pomidorkami cherry, płatkami migdała, marynowanym łososiem i jajkiem poche

27 zł

 

Co nieco do wina

Ośmiornica po galicyjsku podana na gotowanym ziemniaku z wędzoną papryką

32 zł

Grillowana chałka z musem z gęsich wątróbek i konfiturą z porzeczek

22 zł

Oliwki mamut i kalamata marynowane w ziołach i czosnku

15 zł

Deska specjałów śródziemnomorskich (wędliny i sery dla dwóch osób)

56 zł

 

Zupy

Krem gruszkowo-pietruszkowy podany z pestkami dyni i oliwą dyniową

15 zł

Zupa dnia = zapytaj obsługę

 

Dania główne

Grillowana macka ośmiornicy, chutney z kiwi, spaghetti warzywne w azjatyckim stylu

56 zł

Tagliolini sepia z owocami morza i chorizo w sosie winno maślanym

35 zł

Pierś kurczaka supremme na pęczotto buraczanym z serem kozim z dodatkiem sosu z pigwowca

37 zł

Ragout z czerwonej soczewicy z pomidorami i tymiankiem

29 zł

Rib-eye steak z polskiej wołowiny QMP pieczone ziemniaki z ogniska i konfitura z cebuli

59 zł

 

Desery

Fondant czekoladowy

16 zł

Podwędzana gruszka na jadalnej ziemi czekoladowej z lodami jagodowymi

18 zł


thumbnail of menu 6